Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ε.Α.Π.

Συνολική διάρκεια: 300 ώρες (16 εβδομάδες)
Μονάδες ECTS: 12 ECTS
Θεματικό Πεδίο: Εφαρμοσμένων Τεχνών
Hμερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος:
1/10/2022 -15/02/2023

Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης:

εξ αποστάσεως


Πληροφορίες:

Νίκη Ματσούκη, Τηλέφωνο: 2610 367572,
email: musicforimage@eap.gr

Περιγραφή Προγράμματος

Τίτλος Προγράμματος: ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ / MUSIC FOR IMAGE

Συνολική διάρκεια (σε αριθμό ωρών και αριθμό εβδομάδων): 300 ώρες / 16 εβδομάδες

Μονάδες ECVET ή ECTSECTS 12

Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης :Εξ αποστάσεως

Θεματικό Πεδίο :Εφαρμοσμένων Τεχνών

Διδακτικές Ενότητες του Προγράμματος:

Το πρόγραμμα μελέτης  της σχέση της μουσικής- εικόνας ,  θα αναπτυχθεί  σε τρεις κύκλους σπουδών.

 Στον πρώτο κύκλο θα μελετηθεί ιστορικά  η εφαρμογή της μουσικής στον κινηματογράφο, καθώς και η συμβολή της στην αισθητική και στον ρυθμό της κινηματογραφικής εικόνας. Η μελέτη θα επεκταθεί και στη χρήση της μουσικής σε διαφημιστικά σποτ και σε βίντεο που παράγονται για διαδικτυακές εφαρμογές. Η θεωρητική κατάρτιση θα βασιστεί σε σχετικά συγγράμματα  και στην ανάλυση οπτικοακουστικών  παραδειγμάτων .

Στον δεύτερο κύκλο  του προγράμματος θα γίνει πρακτική-τεχνική εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την χρήση  λογισμικού Η/Υ που χρησιμοποιείται για την ηχογράφηση, την επεξεργασία της μουσικής και τον συγχρονισμό της με την εικόνα. Το λογισμικό περιέχεται στο πακέτο φοιτητή.

Στον τελευταίο κύκλο του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να  επενδύσουν μουσικά, διάφορα οπτικοακουστικά  παραδείγματα. Τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών θα παρουσιάζονται και θα συζητιούνται κατά την διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ του διδάσκοντα και του συνόλου των εκπαιδευομένων.

Σκοπός Προγράμματος

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει σε  ανθρώπους που ασχολούνται με την μουσική σύνθεση και τη μουσική επεξεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο ,το θεωρητικό  υπόβαθρο και την τεχνική κατάρτιση για τη σύνθεση – διαχείριση μουσικής για τα οπτικοακουστικά. Το ιστορικό πλαίσιο της χρήσης της μουσικής στο σινεμά ,η μελέτη οπτικοακουστικών  παραδειγμάτων, η εξοικείωση με το λογισμικό που χρησιμοποιείται για την μουσική παραγωγή και τον συγχρονισμό της μουσικής με την  εικόνα , η πρακτική εξάσκηση στην σύνθεση μουσικής σε κινηματογραφικά δείγματα και η συμβουλευτική κατεύθυνση από ανθρώπους του χώρου συνθέτουν την μεθοδολογία για την επίτευξη του βασικού σκοπού του προγράμματος .Τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος είναι η οξυμένη αντίληψη των συμμετεχόντων για την σύνθεση – διαχείριση της μουσικής για την εικόνα καθώς και το τεχνικό πλαίσιο για να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν τις ιδέες τους .

Μαθησιακά αποτελέσματα

Γνώσεις
1. Διαθέτει μια ολιστική γνώση για την λειτουργία της μουσικής στα οπτικοακουστικά μέσα.
2. Προσδιορίζει το κατάλληλο είδος μουσικής για κάθε οπτικοακουστικό μέσο
3. Διατυπώνει μια συνολική πρόταση για την ηχητική μπάντα του οπτικοακουστικού έργου

Δεξιότητες (Ψυχοκινητικές)
1. Σχεδιάσει την βασική δομή της μουσικής επένδυσης στα οπτικοακουστικά μέσα
2. Συνθέσει μουσική για οπτικοακουστικά μέσα
3. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τα βασικά εργαλεία ηχογράφησης-μίξης της μουσικής και συγχρονισμού της με το βίντεο.

Συμπεριφορές/Στάσεις (Κοινωνικές/Συναισθηματικές)
1. Θα προάγει την μουσική τέχνη στα οπτικοακουστικά μέσα
2. Θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση της καλλιτεχνικής αντίληψης του κοινού
3. Θα προάγει την προβολή του ελληνικού καλλιτεχνικού έργου σε διεθνές επίπεδο

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που εμπλέκονται με τη μουσική σύνθεση ή την μουσική επεξεργασία, οι οποίοι είναι φοιτητές-απόφοιτοι μουσικών πανεπιστημίων, σπουδαστές-απόφοιτοι ωδείων που έχουν ολοκληρώσει κύκλους σπουδών σε κάποιο μουσικό όργανο ή στα ανώτερα θεωρητικά και είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος, ή που βρίσκονται σε επίπεδο ανωτέρας ή σε επίπεδο αντίστιξης στα ανώτερα θεωρητικά, και σπουδαστές σχολών κινηματογράφου και ηχοληψίας.

Λόγω της ιδιομορφίας του προγράμματος, εμπειροτέχνες μουσικοί μπορούν να γίνουν δεκτοί μετά από αποστολή βιογραφικού και συνέντευξη.

Στοιχεία Επιστημονικά Υπεύθυνου - Eισηγητές

Στοιχεία Επιστημονικά Υπεύθυνου/ης

Ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνος Δημουλέας

Ιδιότητα: Συνθέτης

Email Επιστημονικά Υπεύθυνου/ης: kdimouleas@gmail.com

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα Επιστημονικά Υπεύθυνου/ης

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Επιστημονικά Υπεύθυνου/ης

Κώστας Δημουλέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και  σπούδασε ανώτερα θεωρητικά  της μουσικής , σύνθεση, ενορχήστρωση, και μουσική για τον κινηματογράφο.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο ,τον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε παραγωγές των ,  Ελληνικού κέντρου Κινηματογράφου ,ΕΡΤ, Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Δημοτικού Θέατρου Πειραιά,Μικρού θεάτρου Θεσσαλονίκης, θεάτρου παραμυθίας , θεάτρου Τζένη Καρέζη κ.α.

‘Εχει ηχογραφήσει τριά προσωπικά άλμπουμ με τίτλους Μεταμορφώσεις (Ελευσις 2009) ,Η κομμώτρια και ο θάνατος (LYRA 2011) και Years of the Rabbits (Loudr 2015).

Έχει γράψει τις μουσικές παραστάσεις Cold Blooded Blue  (2012 | Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και Years of the Rabbits  (2013 | Τριανόν) ενώ έργα του για μικρά σύνολα έχουν παιχτεί σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας

Εργάζεται ως καθηγητής θεωρητικών, ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης.

 

Εκπαιδευτές

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Εκπαιδευτή

Περικλής Μπισκίνης

 

Γεννήθηκε Αθήνα και είναι πτυχιούχος κλασσικού πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών και διπλωματούχος στην Μουσική Τεχνολογία.

Σπούδασε Jazz πιάνο και ενορχήστρωση με τον Μ.Αλεξίου και τον Σ.Λάντσια. Παρακολούθησε μαθήματα Ορθοφωνίας, Musical, Κλασσικού τραγουδιού, σεμινάρια Μουσικής για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο και φωνοθεραπείας και είναι πτυχιούχος στο Σύγχρονο  Τραγούδι από το Εθνικό Ωδείο και διπλωματούχος του London college of music στα Pop Vocals.

Έχει εργαστεί στον Δ.Αθηναίων σε σεμινάρια Φωνητικής και  Ορθοφωνίας, στο Εθνικό Θέατρο, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην έρευνα «Ιατρική για καλλιτέχνες», στο Mad Tv κ.α. Συνεργάστηκε στην φωνητική προετοιμασία της συναυλίας του «Άξιον εστί» του M.Θεοδωράκη.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα  Εκπαιδευτή

Μανούσος Μανουσάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και σπούδασε σκηνοθεσία στο Λονδίνο (London film school) . Σκηνοθέτης-σεναριογράφος-παραγωγός θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεοπτικών σειρών. Είναι δημιουργός σε μερικές από τις πιο πετυχημένες σειρές στην ιστορία της  ελληνικής τηλεόρασης .

Μανούσος Μανουσάκης – Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Εκπαιδευτή

Χρόνης Θεοχάρης

Ο Χρόνης Θεοχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε σινεμά, σκηνοθεσία και μοντάζ, στη Αθήνα και στο Παρίσι. Έχει εργαστεί πάνω σε αρκετά σημαντικά και βραβευμένα ντοκιμαντέρ καθώς και σε ταινίες με υπόθεση. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. 1987-σήμερα: Μοντέρ-Σκηνοθέτης-Παραγωγός. Eλεύθερος συνεργάτης εταιρειών παραγωγής ταινιών, διαφημιστικών και εταιρικών videos, εικαστικών, αρχαιολογικών και δημιουργικών ντοκιμαντέρ. 2006-2011: Επιμελητής Μοντέρ-Σκηνοθέτης του κινηματογραφικού αρχείου του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου (ΕΟΑ) -σήμερα ανήκει στο ΑΡΧΕΙΟ της ΕΡΤ.

Θεματικές Ενότητες

Δ.Ε.1 Πώς ακούμε μουσική. Προγραμματική μουσική . Η μουσική σε σχέση με τις υπόλοιπες τέχνες.

Σκοπός της 1ης ενότητας είναι να κατανοηθούν οι μηχανισμοί με τους οποίους ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τον ήχο , και στη συνέχεια να αντιπαρατεθεί η μουσική με τις αναπαραστατικές τέχνες. Επίσης θα μελετηθεί η προγραμματική μουσική, και η προσπάθεια των συνθετών να αποδώσουν τον πραγματικό κόσμο  με μουσικούς ήχους.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας

 Δ.Ε.2 Ψηφιακή πλατφόρμα (DAW) εγγραφής και επεξεργασίας ήχου.

Σε αυτή την ενότητα γίνεται αναφορά στις βασικές γνώσεις διαχείρισης, παραγωγής, αναπαραγωγής και επεξεργασίας ήχου μέσω DAW. Παρέχεται δωρεάν πλατφόρμα DAW, όπου θα μελετηθούν τα βασικά στάδια λειτουργίας ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η εγγραφή, επεξεργασία και εξαγωγή ήχου. Επίσης, θα συζητηθούν οι ανάγκες του Hardware, οι απαιτήσεις συστήματος και το γενικότερο περιβάλλον για να δουλέψει σωστά το DAW.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Περικλής Μπισκίνης

Δ.Ε.3 Η μουσική στον κινηματογράφο. Η μουσική με τα αυτιά του σκηνοθέτη.

Αντικείμενο της 3ης ενότητας είναι η συνεύρεση της μουσικής με την 7η τέχνη. Αφού ολοκληρωθεί μια σύντομη ιστορική αναδρομή της χρήσης της μουσικής  στην  κινούμενη εικόνα, από την περίοδο του βωβού κινηματογράφου μέχρι σήμερα, θα μελετηθούν  τα διαφορετικά μουσικά στυλ προσέγγισης . Η μουσική με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης στο έργο του.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας-Μανούσος Μανουσάκης

Δ.Ε.4 Ηχογράφηση από φυσική πηγή .Μικρόφωνα.MIDI

Αντικείμενο αυτή της ενότητας είναι η μελέτη της  ηχογράφησης  από φυσική πηγή με χρήση μικροφώνου και η εξέταση διαφορετικών  τεχνικών προσέγγισης αναλογικά με τον χώρο. Θα μελετηθεί επίσης το πρωτόκολλο επικοινωνίας και συγχρονισμού ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων με τον υπολογιστή (MIDI). Σε αυτή την ενότητα επίσης θα συζητηθεί η χρήση του ψηφιακού και αναλογικού εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Περικλής Μπισκίνης

Δ.Ε.5 Ο ρυθμός και η αισθητική της εικόνας ,το μοντάζ και η συμβολή της μουσικής σε αυτά.

Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι η μελέτη της βασικής γλώσσας του κινηματογράφου, και των τρόπων με τους οποίους εμπλέκεται η μουσική στον ρυθμό της εικόνας, στην ανάδειξη της αισθητικής της και στον συναισθηματικό απόηχο που αφήνει το σύνολο. Θα μελετηθούν κινηματογραφικά παραδείγματα, χαρακτηριστικά διαφορετικών προσεγγίσεων  στην χρήση της μουσικής.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας-Χρόνης Θεοχάρης

Δ.Ε.6 Βασικές αρχές Equalizing (EQ). Ηχητικά εφέ

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η επεξεργασία της έντασης διαφορετικών συχνοτήτων μιας κυματομορφής, χρήση των ηχητικών εφέ για την τοποθέτηση των ήχων στον χώρο  και μεταβλητών  εφέ  που μπορούν να μεταμορφώσουν τον ήχο. Θα αναφερθούν τα σημαντικότερα plugins και οι τρόποι για την ορθή τους χρήση.  Ανάλυση διαφόρων μουσικών παραδειγμάτων.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Περικλής Μπισκίνης

Δ.Ε.7 Συνθετική προσέγγιση .Θέμα και παραλλαγές.

Σε αυτήν την ενότητα θα μελετηθούν ο συνθετικός τρόπος προσέγγισης ενός κινηματογραφικού έργου, τα κυρίως μουσικά θέματα που το συνοδεύουν, καθώς και η επεξεργασία και οι παραλλαγές τους. Θα αναλυθούν διάφορα μουσικά κινηματογραφικά θέματα, η χρήση τους στην εικόνα και ο ρόλος της «μουσικής σιωπής».

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας

Δ.Ε.8 Αντικατάσταση του φυσικού ήχου της εικόνας. Sound Design

Σε αυτή την ενότητα γίνεται αναφορά στις βασικές αρχές της  δημιουργίας πραγματικών ήχων σε μια εικόνα με σκοπό την επίτευξη του ρεαλισμού. Επίσης θα εξεταστούν μεταβάσεις και ηχητικές γέφυρες, ήχοι και εντάσεις για την δημιουργία ατμόσφαιρας.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Περικλής Μπισκίνης-Κώστας Δημουλέας

Δ.Ε.9 Άλλες εφαρμογές της μουσικής σχετικές με τα οπτικοακουστικά. Μουσική για την διαφήμιση.

Σε αυτή την ενότητα μελετάται η χρήση της μουσικής σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, διαδικτυακές εφαρμογές και σε  διαφημιστικά σποτ. Η λειτουργία της ως παράγοντας έγερσης του συναισθήματος  και του θυμικού του θεατή για εμπορικούς σκοπούς.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας

Δ.Ε.10 Ο χώρος που ακούμε και επεξεργαζόμαστε τον ήχο. Τεχνική μίξης και επεξεργασίας του τελικού αποτελέσματος.

Ο σημαντικός ρόλος του χώρου που παράγουμε, επεξεργαζόμαστε και εξάγουμε μουσική και ηχητικά εφέ. Ανάλυση της τεχνικής μίξης και επεξεργασίας της τελικής κυματομορφής. Σωστή τοποθέτηση των ήχων στο χώρο, κίνηση και περιστροφή.

Διάρκεια σε ώρες 18      Αξία σε ECTS ή ECVET 0.72

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Περικλής Μπισκίνης

Δ.Ε.11 Πρακτική εξάσκηση /Εργαστήρια

Στο τελευταίο κύκλο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επενδύσουν μια  σειρά από  κινηματογραφικά παραδείγματα, διαφημιστικά σποτ, και να επιμεληθούν την μουσική που μπορεί να ακούγεται σε χώρους τέχνης που φιλοξενούν εκθέσεις κ.α.

Διάρκεια σε ώρες 80      Αξία σε ECTS ή ECVET 3.2

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας

Δ.Ε.12 Σύνθεση έργου

Εισήγηση των υπευθύνων για την διπλωματική εργασία των συμμετεχόντων .Ανάλυση του οπτικοακουστικού παραδείγματος που θα κληθούν να επενδύσουν μουσικά οι συμμετέχοντες .

Διάρκεια σε ώρες 40      Αξία σε ECVET 1.6

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Κώστας Δημουλέας

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης
Τίτλος ενότητας Εβδομάδα Ώρες ECTS ή ECVET ΕΚΠΑΙΔΕΥTHΣ/ΤΡΙΑ
Πώς ακούμε μουσική. Προγραμματική μουσική . Η μουσική σε σχέση με τις υπόλοιπες  τέχνες 1 18 0.72 Κώστας Δημουλέας
Ψηφιακή πλατφόρμα (DAW) εγγραφής και επεξεργασίας ήχου 2 18 0.72 Περικλής Μπισκίνης
Η μουσική στον κινηματογράφο. Η μουσική με τα αυτιά του σκηνοθέτη 3 18 0.72 Μανούσος Μανουσάκης Κώστας Δημουλέας  
Ηχογράφηση από φυσική πηγή .Μικρόφωνα.MIDI 4 18 0.72 Περικλής Μπισκίνης
Ο ρυθμός και η αισθητική της εικόνας ,το μοντάζ και η συμβολή της μουσικής σε αυτά 5 18 0.72 Χρόνης Θεοχάρης Κώστας Δημουλέας  
Βασικές αρχές Equalizing (EQ). Ηχητικά εφέ 6 18 0.72 Περικλής Μπισκίνης
Συνθετική προσέγγιση. Θέμα και παραλλαγές 7 18 0.72 Κώστας Δημουλέας
Αντικατάσταση του φυσικού ήχου της εικόνας.Sound design 8 18 0.72 Κώστας Δημουλέας Περικλής Μπισκίνης
Άλλες εφαρμογές της μουσικής σχετικές με τα οπτικοακουστικά. Μουσική για την διαφήμιση 9 18 0.72 Κώστας Δημουλέας
Ο χώρος που ακούμε και επεξεργαζόμαστε τον ήχο. Τεχνική μίξης και επεξεργασίας του τελικού αποτελέσματος 10 18 0.72 Περικλής Μπισκίνης
Πρακτική εξάσκηση /Εργαστήρια 11-12-13-14 80 3.2 Κώστας Δημουλέας
Σύνθεση έργου 15-16 40 1.6 Κώστας Δημουλέας
Σύνολο 16 300 12
Μεθοδολογία Υλοποίησης

Διδασκαλία & Παρακολούθηση:

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός ακολουθεί τη μεθοδολογία που υποστηρίζει η σύγχρονη μάθηση μέσω συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Επίσης περιλαμβάνει και  ασύγχρονη μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού και ανάπτυξη δραστηριοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό η αυτονομία του Εκπαιδευόμενου.

Η διανομή του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού υλικού γίνεται σταδιακά και σε εβδομαδιαία βάση. Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται on-line, σε ψηφιακή μορφή, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τοπικής αποθήκευσής του. Είναι εύκολα εκτυπώσιμο για τους χρήστες που προτιμούν το έντυπο υλικό. Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα ανάρτησης υλικού και εργασιών από την πλευρά των επιμορφούμενων προς αξιολόγηση.

Περιγραφή εκπαιδευτικού υλικού :

Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει ηλεκτρονικά συγγράμματα σχετικά με τις διδακτικές ενότητες  και οπτικοακουστικό υλικό .Επίσης αναρτάται στην ψηφιακή πλατφόρμα η δομή και οι βασικές επικεφαλίδες της σύγχρονης εκπαίδευσης του μαθήματος ως σημείο αναφοράς για την περαιτέρω μελέτη των σπουδαστών στο εκάστοτε αντικείμενο .

Δείγμα εκπαιδευτικού υλικού:

Δ.Ε.8  – Εργασία πάνω σε βίντεο 12 δευτερολέπτων – 3ων πλάνων

Αξιολόγηση & Πιστοποίηση

Τρόπος αξιολόγησης των εκπαιδευομένων

Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων γίνεται με τους παρακάτω τρόπους .

Αξιολογείτε η συμμετοχή τους στο μάθημα και ο βαθμός κατανόησης του αντικειμένου, που προκύπτει από εργασίες με ερωτήσεις ανάπτυξης (ανοικτού τύπου).20%

Αξιολογείτε η ενασχόληση τους και οι εργασίες που έχουν να κάνουν με τα τεχνικά κομμάτια του προγράμματος, σε σχέση με το λογισμικό για την  παραγωγή της μουσικής και το συγχρονισμό της με την εικόνα.20%

Αξιολογούνται τα αποτελέσματα των πρακτικών ασκήσεων των εργαστηρίων που αφορούν την σύνθεση -επιμέλεια μουσικής για μικρής διάρκειας  video.30%

Αξιολογείτε η τελική εργασία η οποία διαπραγματεύεται τον ηχητικό σχεδιασμό  μιας ταινίας  μικρού μήκους .30%

Αξιολόγηση Προγράμματος

Για την αξιολόγηση των παρεχόμενων από το Πρόγραμμα υπηρεσιών σε επίπεδο εκπαιδευτικού έργου αλλά και διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης, ο Εκπαιδευόμενος  στο τέλος του προγράμματος καλείται να συμπληρώσει ενιαίο ερωτηματολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες και δείκτες αξιολόγησης, που επεξεργάζεται και παρακολουθείται από την ΜΕΑΕ του Ε.Α.Π. [1]

Τύπος χορηγούμενου πιστοποιητικού

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» καθώς και «Παράρτημα Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης», στα οποία αναγράφονται τα εξής στοιχεία: α) η διάρκεια του προγράμματος σε ώρες, β) η μέθοδος διδασκαλίας, γ) οι πιστωτικές μονάδες ( ECVET) και δ) οι τίτλοι των θεματικών ή διδακτικών ενοτήτων του προγράμματος.

Τα πιστοποιητικά υπογράφονται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος, τον Πρόεδρο του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ και τον Διευθυντή του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ και θα είναι διαθέσιμα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Σε περίπτωση μη επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος χορηγείται απλή «Βεβαίωση Παρακολούθησης». Για τη χορήγηση των πιστοποιητικών απαιτείται επιπλέον και η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων του Προγράμματος. 

Λοιπές Υποχρεώσεις  Εκπαιδευομένων

Πέρα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού απαιτούνται τα εξής από τους εκπαιδευομένους:

– Αποπληρωμή του συνόλου των τελών συμμετοχής
– Αποδοχή συμμετοχής τους στη διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος

Υποχρεώσεις  Εκπαιδευτών

– Επικοινωνεί μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με τους εκπαιδευόμενους απαντώντας σε απορίες / διευκρινίσεις που τυχόν έχουν διατυπωθεί από τους εκπαιδευόμενους.
– Αναρτά στην εκπαιδευτική πλατφόρμα ανακοινώσεις αναφορικά με το μάθημα και τον τρόπο διεξαγωγής του
– Επιλύει απορίες, κατευθύνει τους εκπαιδευόμενους στην σωστή μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού, προτείνει επιπρόσθετη βιβλιογραφία -εφόσον ζητηθεί.
– Ασκεί κάθε έργο ή εργασία που άπτεται της εκπαιδευτικής υποστήριξης των εκπαιδευόμενων.
– Βαθμολογεί τις ερωτήσεις ανάπτυξης (ερωτήσεις ανοικτού τύπου) και τις εργασίες των εκπαιδευόμενων.

[1] Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., Άρθρο 8

Τρόπος Επιλογής & Εγγραφή

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα και απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι/τελειόφοιτοι μουσικών ιδρυμάτων ή σπουδαστές μουσικών οργάνων σε επίπεδο ανωτέρας ή θεωρητικών σε επίπεδο αντίστιξης ή απόφοιτοι/τελειόφοιτοι κινηματογραφικών σχολών. Για την εγγραφή στο πρόγραμμα θα ζητηθεί η προσκόμιση δικαιολογητικών (πτυχίο ή βεβαίωση ) που πιστοποιεί κάτι από τα παραπάνω.

Οι εμπειροτέχνες μουσικοί ή οι μουσικοί με μη διαπιστευμένες σπουδές , μπορεί να γίνουν δεκτοί  μετά από συνέντευξη και επίδειξη δουλειάς συναφή με το πρόγραμμα .

Ως πρόσθετα προσόντα θεωρούνται απαραίτητα, η καλή γνώση αγγλικών και η εξοικείωση με τους ηλεκτρονικού υπολογιστές σε ικανοποιητικό βαθμό .

Τρόπος επιλογής των εκπαιδευόμενων: Σειρά Προτεραιότητας

Τρόπος εγγραφής στο πρόγραμμα:

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα γίνεται ηλεκτρονικά με την υποβολή Αίτησης Εγγραφής στο https://apps.eap.gr/kedivim/web/

Κόστος Προγράμματος

Δίδακτρα και τρόπος πληρωμής:

Τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται στο ποσό των 400 ευρώ για το σύνολο του κύκλου και καταβάλλονται εφάπαξ στην έναρξη με έκπτωση 5% ή σε δύο δόσεις των 200 ευρώ, μια την 1η εβδομάδα και μία την 8η εβδομάδα ,χωρίς έκπτωση.

Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ του ΕΑΠ, με τα παρακάτω στοιχεία:

Αριθμός λογαριασμού (IBAN): GR84 0171 3190 0063 1915 1450 278

-Τράπεζα: Τράπεζα Πειραιώς

-Στοιχεία δικαιούχου: ΕΛΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο αποδεικτικό κατάθεσης οπωσδήποτε να αναγράφεται κωδικός έργου:80321, το όνομα και το επίθετο του καταθέτη καθώς και ο τίτλος του προγράμματος: «Μουσική για την Εικόνα».

Πληροφορίες: Ματσούκη Νίκη, Τηλέφωνο: 2610367572, email: musicforimage@eap.gr

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τις προδιαγραφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση κα-τάλληλα διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα διεξαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://learn.eap.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο