Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ε.Α.Π.

Συνολική διάρκεια: 75 ώρες (33 ώρες διδασκαλίας & 42 ώρες φόρτου εργασίας), 12 εβδομάδες
Μονάδες ECTS : 3
Θεματικό Πεδίο:
Κοινωνικών Επιστημών
Hμερομηνία έναρξης - λήξης του προγράμματος: 13.02.2024 – 07.05.2024

Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης:
Εξ αποστάσεως
Πληροφορίες:
Δρ. Πάνος Κολιαστάσης
Email: pkoliastasis@gmail.com

Περιγραφή Προγράμματος

Τίτλος Προγράμματος: Εκλογές (βουλευτικές, ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές), επικοινωνία και social media

Συνολική διάρκεια (σε αριθμό ωρών και αριθμό εβδομάδων): 75 ώρες (33 ώρες διδασκαλίας & 42 ώρες φόρτου εργασίας), 12 εβδομάδες

Μονάδες ECTS: 3,00

Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης (αναφέρεται μία από τις παρακάτω επιλογές):

A. Εξ αποστάσεως

Θεματικό Πεδίο: Κοινωνικών Επιστημών

Διδακτικές Ενότητες του Προγράμματος:

Τίτλος Δ.Ε.1: Εκλογικά συστήματα, πολιτικά κόμματα & εκλογική νομοθεσία (απλή αναλογική, ενισχυμένη αναλογική και πλειοψηφικό σύστημα). Τα εκλογικά συστήματα στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης σε βουλευτικές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκλογικές δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων. Κωλύματα και ασυμβίβαστα κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Τίτλος Δ.Ε.2: ΜΜΕ και social media (ρόλος και λειτουργία των ΜΜΕ στις εκλογές: εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση και διαδίκτυο. Ρόλος και λειτουργία των social media στις εκλογές: Facebook, Τwitter, Instagram, Υoutube. Στρατηγικές επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεσμικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας των social media. Κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Τίτλος Δ.Ε.3: Στρατηγικές πολιτικής επικοινωνίας (πολιτικό marketing, πολιτικό branding, πολιτική διαφήμιση, διαρκή εκλογική εκστρατεία). H διενέργεια κι ερμηνεία των δημοσκοπήσεων. Εκλογική συμπεριφορά. Οι παράγοντες διαμόρφωσης της ψήφου στις εθνικές εκλογές. Η πολιτική ιστορία των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα 1974 – 2019). Oι παράγοντες διαμόρφωσης της ψήφου στις εκλογές «δεύτερης τάξης» (αυτοδιοικητικές κι ευρωπαϊκές), στα δημοψηφίσματα καθώς και τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας.

Σκοπός Προγράμματος

Το πρόγραμμα «Εκλογές (βουλευτικές, ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές), επικοινωνία και social media» απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί και να κατανοήσει το πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα, τους παράγοντες που καθορίζουν την ψήφο, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των στρατηγικών πολιτικής επικοινωνίας (πολιτικό marketing, πολιτικό branding, πολιτική διαφήμιση, διαρκής εκλογική εκστρατεία) κομμάτων, κυβερνήσεων και πρωθυπουργών, το ρόλο και τη λειτουργία τόσο των ΜΜΕ όσο και των social media καθώς και τις προκλήσεις που ανακύπτουν από τη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Μετά το πέρας του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι/ες θα είναι σε θέση να προσδιορίζουν τους βασικούς άξονες των εκλογικών συστημάτων, του ελληνικού εκλογικού συστήματος και των ελληνικών πολιτικών κομμάτων της Μεταπολίτευσης; να περιγράφουν τους τρόπους σχεδιασμούς και υλοποίησης των στρατηγικών πολιτικής επικοινωνίας κομμάτων, κυβερνήσεων και πρωθυπουργών; να προσδιορίζουν τις βασικές παραμέτρους της εκλογικής νομοθεσίας και του θεσμικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας των ΜΜΕ και των social media και να γνωρίζουν τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας των ΜΜΕ και των social media. Επίσης να κατανοούν τις βασικές παραμέτρους διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων, της εκλογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας των εκλογικών συστημάτων; να αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες σχετικά με τη συμβολή στη διαμόρφωση κι εφαρμογή στρατηγικών πολιτικής επικοινωνίας από κυβερνήσεις και κόμματα; να κατανοούν τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας των ΜΜΕ και των social media στο πεδίο της πολιτικής επικοινωνίας και να ερμηνεύουν την εκλογική συμπεριφορά και τους παράγοντες διαμόρφωσης τόσο της ψήφου όσο και της πρόθεσης ψήφου, όπως αποτυπώνεται σε εκλογές και δημοσκοπήσεις αντίστοιχα. Ακόμη θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν κριτική σκέψη για ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική επικοινωνία και την εκλογική συμπεριφορά και να αντιλαμβάνονται τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας των ΜΜΕ και social media.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

Σε μέλη και στελέχη πολιτικών κομμάτων

Σε μέλη και στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων, φοιτητικών παρατάξεων, MKO και της κοινωνίας πολιτών εν γένει

Σε δημοσιογράφους

Σε πολίτες που ενδιαφέρονται για την πολιτική κι ενδεχομένως είναι δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

Στοιχεία Επιστημονικά Υπεύθυνου - Eισηγητές

Στοιχεία Επιστημονικά Υπεύθυνου

Ονοματεπώνυμο: Χαράλαμπος Ανθόπουλος

Ιδιότητα: καθηγητής Δικαίου & Διοίκησης ΕΑΠ

Email Επιστημονικά Υπεύθυνου: anth@eap.gr

Τμήμα:

Σχολή: Koινωνικών Επιστημών

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα Επιστημονικά Υπεύθυνου

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Επιστημονικά Υπεύθυνου: Ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος είναι Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Τακτικό Μέλος στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Έχει διδάξει Συνταγματικό Δίκαιο και Δίκαιο των Μέσων Ενημέρωσης στο Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ (1993-1995) και Ηθική και Δεοντολογία των Μέσων Ενημέρωσης στο ΠΜΣ του Παντείου Πανεπιστημίου «Ψυχολογία και ΜΜΕ» (2003-2009). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Το συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης (1992), Το πρόβλημα της λειτουργικής δέσμευσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων (1993), Εθελοντισμός, Αλληλεγγύη και Δημοκρατία (2000), Προστασία κατά του ρατσισμού και ελευθερία της πληροφόρησης (2000), Νέες διαστάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων (2001), Εκλογικά συστήματα και συνταγματικές δεσμεύσεις (2016) και συνεπιμελητής των συλλογικών έργων Σύνταγμα – Κατ’ άρθρο ερμηνεία (2017) και ΕΣΔΑ – Κατ’ άρθρο ερμηνεία (2021). Έχει συγγράψει πάνω από 75 νομικές μελέτες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους κατά την περίοδο 1993-2021 και περίπου 300 άρθρα στον Τύπο, σε θέματα Συνταγματικού Δικαίου, εκλογικών συστημάτων και ρυθμιστικού πλαισίου διεξαγωγής εκλογικών αναμετρήσεων και πολιτικής.

Εκπαιδευτές

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Εκπαιδευτή 1:

Ο Πάνος Κολιαστάσης είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο Queen Mary University of London (QMUL) και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Πολιτική στο University College London (UCL). Στη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Prof. Raymond Kuhn, μελέτησε τις στρατηγικές πολιτικής επικοινωνίας Ελλήνων πρωθυπουργών της περιόδου 1996-2011 για την τόνωση της δημοτικότητάς τους, από τη θεωρητική σκοπιά της διαρκούς εκλογικής εκστρατείας (permanent campaigning). Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, δύο μονογραφίες στα αγγλικά και τα ελληνικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας, εκλογικής και πολιτικής συμπεριφοράς καθώς και συγκριτικής πολιτικής.

Θεματικές Ενότητες

Τίτλος Δ.Ε.1

Συνοπτική περιγραφή σκοπού και περιεχομένου της Δ.Ε.1

Εκλογικά συστήματα, πολιτικά κόμματα & εκλογική νομοθεσία (απλή αναλογική, ενισχυμένη αναλογική και πλειοψηφικό σύστημα). Τα εκλογικά συστήματα στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης σε βουλευτικές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκλογικές δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων. Κωλύματα και ασυμβίβαστα κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Διάρκεια σε ώρες, Αξία σε ECTS: 10 ώρες, 0,40 ΕCTS

Υπεύθυνοι εκπαιδευτές: Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Πάνος Κολιαστάσης

Τίτλος Δ.Ε.2

Συνοπτική περιγραφή σκοπού και περιεχομένου της Δ.Ε.2

ΜΜΕ και social media (ρόλος και λειτουργία των ΜΜΕ στις εκλογές: εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση και διαδίκτυο. Ρόλος και λειτουργία των social media στις εκλογές: Facebook, Τwitter, Instagram, Υoutube. Στρατηγικές επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεσμικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας των social media. Κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Διάρκεια σε ώρες, Αξία σε ECTS: 18 ώρες, 0,72 ΕCTS

Υπεύθυνοι εκπαιδευτές: Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Πάνος Κολιαστάσης

Τίτλος Δ.Ε.3

Συνοπτική περιγραφή σκοπού και περιεχομένου της Δ.Ε.3

Στρατηγικές πολιτικής επικοινωνίας (πολιτικό marketing, πολιτικό branding, πολιτική διαφήμιση, διαρκή εκλογική εκστρατεία). H διενέργεια κι ερμηνεία των δημοσκοπήσεων. Εκλογική συμπεριφορά. Οι παράγοντες διαμόρφωσης της ψήφου στις εθνικές εκλογές. Η πολιτική ιστορία των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα 1974 – 2019). Oι παράγοντες διαμόρφωσης της ψήφου στις εκλογές «δεύτερης τάξης» (αυτοδιοικητικές κι ευρωπαϊκές), στα δημοψηφίσματα καθώς και τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας.

Διάρκεια σε ώρες, Αξία σε ECTS: 36 ώρες, 1,44 ΕCTS

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Πάνος Κολιαστάσης

Τίτλος Δ.Ε.4

Συνοπτική περιγραφή σκοπού και περιεχομένου της Δ.Ε.4

Eξετάσεις

Διάρκεια σε ώρες, Αξία σε ECTS: 11 ώρες, 0,44 ΕCTS

Υπεύθυνοι εκπαιδευτές: Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Πάνος Κολιαστάσης

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης

Τίτλος ενότητας

Εβδομάδα

Ώρες

ECTS

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥTHΣ

1. Εκλογικά συστήματα βουλευτικών, ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα (1974-2024)

1

3

0,12

Χ. Ανθόπουλος

2.Εκλογική συμπεριφορά: Παράγοντες διαμόρφωσης της ψήφου στις βουλευτικές εκλογές (1974 – 2023)

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

3.Εκλογική συμπεριφορά: Παράγοντες διαμόρφωσης της ψήφου σε ευρωεκλογές. Αυτοδιοικητικές κάλπες, εσωκομματικές εκλογές & δημοψηφίσματα.

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

4. Εκλογική νομοθεσία: κωλύματα και ασυμβίβαστα υποψηφίων, χρηματοδότηση και δαπάνες

1

2

0,08

Χ. Ανθόπουλος

5.  Βασικές έννοιες πολιτικής επικοινωνίας

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

6. Διαρκής (προ)εκλογική εκστρατεία κομμάτων και κυβερνήσεων

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

7. Στρατηγικές πολιτικού marketing & πολιτικού branding κομμάτων και κυβερνήσεων

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) & πολιτική διαφήμιση

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

9.Στρατηγικές επικοινωνίας στα social media: Facebook, Τwitter, Instagram, Υoutube, ΤikTok

 

 

 

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

10. Δημοσκοπήσεις: H διενέργεια, «ανάγνωση» κι ερμηνεία των ερευνών κοινής γνώμης

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

11. To θεσμικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ, του διαδικτύου, των social media & ο κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων

1

3

0,12

Π. Κολιαστάσης

12. Εξετάσεις

1

1

0,04

Χ. Ανθόπουλος, Π. Κολιαστάσης

Σύνολο

12

33

 

Χ. Ανθόπουλος, Π. Κολιαστάσης

Μεθοδολογία Υλοποίησης

Διδασκαλία & Παρακολούθηση:

 

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός ακολουθεί τη μεθοδολογία που υποστηρίζει την Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση. Η διδασκαλία πραγματοποιείται μέσω συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η διανομή του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού υλικού γίνεται σταδιακά και σε εβδομαδιαία βάση. Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται on-line, σε ψηφιακή μορφή, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τοπικής αποθήκευσής του. Είναι εύκολα εκτυπώσιμο για τους χρήστες που προτιμούν το έντυπο υλικό.

 

Περιγραφή εκπαιδευτικού υλικού (είδος, δομή, βασικά χαρακτηριστικά): Διαφάνειες, άρθρα, κεφάλαια βιβλίων.

Δείγμα εκπαιδευτικού υλικού (ενδεικτικά εκπαιδευτικό υλικό μίας διδακτικής ενότητας το οποίο να είναι σύμφωνο με την περιγραφή ως υπερσύνδεσμος):

https://kedivim.eap.gr/wp-content/uploads/2022/03/vivliografia.pdf

Τρόπος αξιολόγησης των εκπαιδευομένων:

Η αξιολόγηση φοιτητών διεξάγεται την 12η και τελευταία εβδομάδα του προγράμματος, εξ αποστάσεως με τη χρήση τεστ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Οι ερωτήσεις βασίζονται στο υλικό της διδασκαλίας των προηγούμενων 11 εβδομάδων διδασκαλίας. 

Αξιολόγηση & Πιστοποίηση

Αξιολόγηση προγράμματος

Για την αξιολόγηση των παρεχόμενων από το Πρόγραμμα υπηρεσιών σε επίπεδο εκπαιδευτικού έργου αλλά και διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης, ο Εκπαιδευόμενος  στο τέλος του προγράμματος καλείται να συμπληρώσει ενιαίο ερωτηματολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες και δείκτες αξιολόγησης, που επεξεργάζεται και παρακολουθείται από την ΜΕΑ του Ε.Α.Π. [1]

 

Τύπος χορηγούμενου πιστοποιητικού

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» καθώς και «Παράρτημα Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης», στα οποία αναγράφονται τα εξής στοιχεία: α) η διάρκεια του προγράμματος σε ώρες, β) η μέθοδος διδασκαλίας, γ) οι πιστωτικές μονάδες ECTS και δ) οι τίτλοι των θεματικών ή διδακτικών ενοτήτων του προγράμματος.

Τα πιστοποιητικά υπογράφονται από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος, τον Πρόεδρο του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ και θα είναι διαθέσιμα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Σε περίπτωση μη επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος χορηγείται απλή «Βεβαίωση Παρακολούθησης». Για τη χορήγηση των πιστοποιητικών απαιτείται επιπλέον και η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων του Προγράμματος. 

[1] Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., Άρθρο 8

Λοιπές Υποχρεώσεις  Εκπαιδευομένων

Πέρα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού απαιτούνται τα εξής από τους εκπαιδευομένους:

-Αποπληρωμή του συνόλου των τελών συμμετοχής

-Αποδοχή συμμετοχής τους στη διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος

 Υποχρεώσεις  Εκπαιδευτών

-Επικοινωνεί μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με τους εκπαιδευόμενους απαντώντας σε απορίες / διευκρινίσεις που τυχόν έχουν διατυπωθεί από τους εκπαιδευόμενους.

-Αναρτά στην εκπαιδευτική πλατφόρμα ανακοινώσεις αναφορικά με το μάθημα και τον τρόπο διεξαγωγής του

-Επιλύει απορίες, κατευθύνει τους εκπαιδευόμενους στην σωστή μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού, προτείνει επιπρόσθετη βιβλιογραφία -εφόσον ζητηθεί.

-Παροτρύνει τους εκπαιδευόμενους για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιοι απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία.

-Ασκεί κάθε έργο ή εργασία που άπτεται της εκπαιδευτικής υποστήριξης των εκπαιδευόμενων.

-Βαθμολογεί τις ερωτήσεις ανάπτυξης (ερωτήσεις ανοικτού τύπου) και τις εργασίες των εκπαιδευόμενων.

Τρόπος Επιλογής & Εγγραφή

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα και απαραίτητα δικαιολογητικά (επίπεδο προηγούμενων σπουδών, επαγγελματικές ιδιότητες, απαραίτητα δικαιολογητικά, κ.λπ.):

-Απόφοιτοι ΑΕΙ/ ΤΕΙ ή άλλων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής

-Απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο επαγγελματική ή/και πολιτική εμπειρία

Τρόπος επιλογής των εκπαιδευόμενων (αναφορά σε πιθανά κριτήρια επιλογής, αριθμός προσφερόμενων θέσεων): Συνάφεια σπουδών καθώς και συνάφεια επαγγελματικής ή/και πολιτικής εμπειρίας, με το αντικείμενο του προγράμματος.

Τρόπος εγγραφής στο πρόγραμμα:

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα γίνεται ηλεκτρονικά με την υποβολή Αίτησης Εγγραφής στο https://apps.eap.gr/kedivim/web/

Κόστος Προγράμματος

 Δίδακτρα και τρόπος πληρωμής:

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 300€.

– Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των διδάκτρων προβλέπεται έκπτωση 30% – άρα το συνολικό ποσό είναι 210 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης.

– Σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης  δίνεται η δυνατότητα τριών (3) δόσεων.

1η δόση -> 11 Φεβρουαρίου
2η δόση -> 11 Μαρτίου
3η δόση -> 11 Απριλίου

-Επίσης έκπτωση 30% χορηγείται  ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής των διδάκτρων, σε εν ενεργεία φοιτητές/τριες του ΕΑΠ, σε αποφοίτους του ΕΑΠ, σε εν ενεργεία φοιτητές και αποφοίτους άλλων προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ καθώς και όσους/ες προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και ανέργους”.

Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ του ΕΑΠ, με τα παρακάτω στοιχεία:

Αριθμός λογαριασμού (IBAN): GR84 0171 3190 0063 1915 1450 278

-Τράπεζα: Τράπεζα Πειραιώς

-Στοιχεία δικαιούχου: ΕΛΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο αποδεικτικό κατάθεσης οπωσδήποτε να αναγράφεται το όνομα και το επίθετο του καταθέτη καθώς και ο τίτλος του προγράμματος: Εκλογές (βουλευτικές, αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές), επικοινωνία και social media».

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τις προδιαγραφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα διεξαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://learn.eap.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο